H.E.Mooibroek te Zuidhorn

USA 2008

In juni 2008 hebben we een camperrondreis gemaakt door het westen van USA. Van Schiphol zijn we met US-Airways naar Philadelphia gevlogen en vervolgens naar Los Angeles. Dit ging perfect. Met een taxi waren wij binnen vijf minuten bij ons hotel. We zijn gestart in Los Angelos (Cruise America C25 geboekt bij Wereldcontact). Van LA zijn we via San Diego langs de Mexicaanse grens naar het Oosten gereden (I8) naar Tucson en midden in de woestijn overnacht op een parkcamping tussen meters hoge cactussen. We hebben gebruik gemaakt van KOA campings, campings van de National Parks en willekeurige campings die we toevallig zagen. Zonder uitzondering hadden alle campings het goed voor elkaar. De campings in de USA zijn niet te vergelijken met de campings in Europa. Het zijn vaak grote parkeerplaatsen voor grote campers en fith-wheels en tenten zijn een zeldzaamheid. Het voorzieningen niveau, zoals douches toiletten etc. is gewoon goed, maar wij hebben er weinig gebruik van gemaakt omdat wij zelf over deze (prima)voorzieningen in de camper beschikten. Het eten in de USA is restaurants is een apart verhaal. Grote hoeveelheden en zeer voedzaam van een gemiddelde kwaliteit. Uiteraard speelt de de prijs een rol. In het algemeen was het ten opzichte  van Nederlandse prijzen vrij goedkoop.

Via Tucson zijn we door een eindeloze woestijnachtige landschap naar Phoenix gereden en vervolgens naar de Old Oak Creek naar het stadje Sadona. Hier een Indianenshowtje bijgewoond en genoten van de prachtige omgeving bestaande uit roodgekleurde rotsen en een prachtige vallei.

Na een overnachting in Flagstaff zijn we bij de Meteorcrater geweest. Dit is een zeer indrukwekkende krater midden in de woestijn ontstaan door een inslag van een meteoriet. Ook duidelijk zichtbaar met behulp van Google-Earth.111°1'23.51"W     35° 1'41.06"N  Meteor Crater, Coconino, Arizona 86024, Verenigde Staten

 

Van de Meteor Crater is het slechts een kort stukje naar National Park Petrified Forest waar versteende bomen over een groot gebied aan de oppervlakte liggen en aan het eind van de trial ligt Painted Desert met prachtige kleuren. Dit is ook een enorm groot ongerept natuurgebied. Onderweg zijn we route 66 gekruist en een oud wrak van een T-Fort herinnert nog aan die tijd.

Terug naar Flagstaff en vervolgens de volgende dag naar Grand Canyon. De zuidkant bezocht en overnacht op een camping enkele mijlen vanaf de Canyon. De twee dagen via de (gratis) shutlle diverse plekken langs de Canyon bezocht en genoten van de vele uitzichten en ander interessante zaken, zoals primitieve indiaanse schilderingen en de souvenierwinkeltjes, uitzicht toren etc. Overdag prachtig weer en warm. Na zonsondergang koelde het snel af tot slechts enkele graden boven nul. Ligt hoog...

Na twee dagen Grand Canyon op weg naar Zion National Park. Onderweg overnacht in Page bij Lake Powel en daar de Horse Shoe Bend en de Colorado bij zonsondergang gezien. Een lastige wandeling, maar zeker de moeite waard.

Via een weg langs Lake Powel naar Zion National Park. Voordat je het park in kunt rijden moet je door een smalle tunnel waar campers in het midden moeten rijden. Het verkeer wordt geregeld en na een korte wachttijd konden we er door. In Zion Park een camping opgezocht en met de shutlle door de Canyon gereden. Verkeer is in de Canyon verder niet toegestaan. Na een wandeling uiteindelijk bij het smalste gedeelte gekeerd want daar kun je alleen via het (ijskoude) water verder. Het is een prachtige Canyon met weinig water maar wel met prachtige rotsen en veel bijzonder planten en andere bijzonder zaken zoals Weeping Rock waar water uitdruppelt dat er minimaal duizend jaar er over doet om als druppels onder in de rots weer te voorschijn te komen. Meerdere herten in het wild gezien en dankzij de sterke lens goed kunnen filmen en fotograveren.

Vervolgens op naar Las Vegas. Gekampeerd op CircusCircus, een groot camper-parkeerterrein bij de Stratosphere en tegen de strip en in enkele minuten bevindt je je in het centrum van gokken, decadentie en waanzin. Diverse casino's en mall's bezocht en in de avond de fantastische verlichting bewonderd.

 

Verder